Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Μάφινς σοκολάτας


Μάφινς Σοκολάτας

photos 
ερασι τέχνης




γιά 12 μάφινς :

1/2 βιτάμ μαλακό
1 γεμάτο φλυτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
2 φλυτζάνια farin up
1 φλυτζάνι γάλα
1 κουβερτούρα
3 κουταλ.σ. κακάο




σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το γάλα, την κουβερτούρα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο.
τα λυώνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.
το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφίνουμε στην άκρη να περιμένει.  

σε λεκανίτσα αδειάζουμε το farin up.

χτυπάμε σε μπωλ τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας ανακατεύοντας, ως να ενσωματωθούν εντελώς.

στην λεκανίτσα με το αλεύρι προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα σοκολάτας.
ανακατεύουμε απαλά, να ενωθούν τα υλικά.

βουτυρώνουμε μιά φόρμα γιά μάφινς, την αλευρώνουμε, την αναποδογυρίζουμε στον νεροχύτη και τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι.

με βαθειά κουταλίτσα μοιράζουμε τα 12 μάφινς.

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200', γιά 20 έως το πολύ 30'. δεν χρειάζεται να παραστεγνώσουν.

γνώμη μου είναι ότι τα μάφινς καλύτερα να τα φτιάχνουμε την ημέρα που θα φαγωθούν.
έστω, να μείνουν και γιά την επόμενη, όχι όμως γιά περισσότερο.




γιά τους εραστές της σοκολάτας !


* προαιτερικά, 
μπορούμε μέσα να σταλάξουμε και λίγο κονιάκ ή αλκοόλ της αρεσκείας μας, με την προϋπόθεση να ταιριάζει με τη σοκολάτα...







να είναι καλό
ό, τι κι αν φτιάχνετε !








2 σχόλια:

  1. Τους κακομαθαίνεις!!!!
    (εντελώς κόλαση είναι βρε)

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @
    ε,
    πάντα το σοκολατί
    είναι λιγάκι "της κολάσεως" :)

    σε φιλώ, les arts, μτπτχκ!...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή