Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

τούρτα σοκολάτας


απλή τούρτα σοκολάτας

photos
ερασι τέχνης

θα χρειαστούμε :

γιά το παντεσπάνι

200 γραμ ζάχαρη
150 γραμ αλεύρι
4 αυγά
4 κ.σ.κακάο
3/4 κ.γ.μπέϊκιν

χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά, να γίνει ένας παχύρευστος χυλός, όπως του κέϊκ.
- αν χρειαστεί λίγο ακόμα υγρό, προσθέτουμε λίγο γάλα -

βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψί,
ρίχνουμε μέσα τον χυλό
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180', γιά 20' - 25'.

όταν βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφίνουμε 10' να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε, το βάζουμε σε πιατέλα και με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι ή με κλωστή το κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια.

βάζουμε σε κατσαρολάκι την μαρμελάδα που θέλουμε, με λίγο κονιάκ ή με μιά στάλα νερό, την ζεσταίνουμε και την διαλύουμε λίγο.
με ένα κουτάλι και μαχαίρι αλείφουμε στο παντεσπάνι, γιά να μην είναι στεγνό.



γιά την γέμιση

ένα κουτί φυτική κρέμα
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
3 - 4 κ.σ. γάλα
2 κουβερτούρες
1 κομμάτι βούτυρο
καραμελωμένα αμύγδαλα σπασμένα

σε κατσαρολάκι βάζουμε 2 κουταλιές νερό, σπασμένες τις κουβερτούρες, το βούτυρο και βάζουμε να λιώσουν σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, γιά να μην κολλήσουν.
αφίνουμε στην άκρη, να κρυώσει το μίγμα αρκετά.

χτυπάμε την φυτική κρέμα με το γάλα και τη ζάχαρη, να γίνει μιά αφράτη , στέρεη σαντιγύ.

με σπάτουλα ανακατεύουμε την σαντιγύ με το μίγμα σοκολάτας, με αργές κινήσεις, βαθειά από κάτω προς τα πάνω.
βάζουμε το 1/3 της κρέμας στην μέση της τούρτας και τοποθετούμε από πάνω το 2ο παντεσπάνι.


"ντύνουμε" εξωτερικά όλην την τούρτα με τα υπόλοιπα 2/3 της κρέμας.
απλώνουμε καλά, να σκεπαστεί παντού.
ραντίζουμε πάνω και γύρω - γύρω τα καραμελωμένα μύγδαλα.
βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο - καλύτερα να την φτιάξουμε από την προηγούμενη.





εύχομαι
καλό
σε ό, τι φτιάχνετε !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου