Αλμυρό κέϊκ με Ιταλικές λιχουδιές
γιά την ζύμη, θα χρειαστούμε :
200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει
3 αυγά
2 κ.γ.ξηρή μαγιά
10 cl ηλιέλαιο
20 cl ελαφριά κρέμα γάλακτος (όχι σφιχτή)
μιά πρέζα αλάτι
γιά την γέμιση, θα χρειαστούμε :
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
μιά μπαλίτσα μοτσαρέλα
λίγο κουκουνάρι
μερικές ελιές
λίγη κάπαρη
ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
ψιλοκομμένο προσούτο
λίγο θυμάρι ή ρίγανη
προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180'.
ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά,
προσθέτουμε τα αυγά,
το λάδι, την κρέμα και το αλάτι.
έχουμε έτσι έναν λείο χυλό κέϊκ.
προσθέτουμε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα, ψιλοκομμένη την μοτσαρέλα, το μισό κουκουνάρι, την κάπαρη, τις ελιές, την λιαστή ντομάτα, το προσούτο και λίγο θυμάρι.
ντύνουμε την φόρμα του κέϊκ με αντικολλητικό χαρτί
και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
σκορπίζουμε από πάνω το υπόλοιπο κουκουνάρι και ψήνουμε στους 180', γιά περίπου μιάν ώρα.
* βέβαια, αν θέλουμε
μπορούμε να αλλάξουμε τα υλικά της γέμισης !
αντί γιά παρμεζάνα, μπορούμε να βάλουμε Ελληνικό κεφαλοτύρι,
αντί γιά μοτσαρέλα, φέτα
και φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Ελληνικό προσούτο ή καπνιστό !
εύχομαι καλό
σε ό, τι φτιάχνετε !
Ότι πρέπει για μένα που μου αρέσουν τα αρμυρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα.
@
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή βδομάδα και σε σένα, Ξανθούλα μου :)