Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Noodles με κοτόπουλο, μοσχάρι, αυγό, λαχανικά (Ασιατικό)


Noodles με κοτόπουλο, μοσχάρι, αυγό, λαχανικά

photos
ερασι τέχνης

Αν σας αρέσει το Ασιατικό φαγητό, μην διστάζετε, είναι εύκολο σαν παιχνίδι !

Αρχίζω αυτήν τη συνταγή κάπως ανορθόδοξα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στα σπίτια και στις κουζίνες και απλά την περιγράφουμε ως έχει...
Μου είχε λοιπόν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα ένα μεγάλο, ψημένο σουβλάκι κοτόπουλου και ένα ψημένο μικρό κομμάτι από μοσχαρίσια μπριζόλα *.
Και τα δυό αυτά, δεν τρώγονται ευχάριστα, στεγνά την επομένη...
Έτσι, καθώς είχα στο ντουλάπι λίγα  Noodles και στο ψυγείο υπήρχε soy sauce, αποφάσισα, γιά ποικιλία, να φτιάξω στα γρήγορα ένα Ασιατικό πιάτο, που έγινε καλό και ανάρπαστο... 


Το φαγητό :

Πάνω στο ξύλο της κουζίνας έκοψα το κοτόπουλο και την μπριζόλα, που είχαν περισσέψει, σε πολύ λεπτά φετάκια.
Έβαλα σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, έριξα μέσα τα φετάκια το κρέας και τα σωτάρισα. Κατόπιν, τα απέσυρα σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι και βούτυρο, χτύπησα 2 αυγά, τα τηγάνισα σαν ομελέτα και ανακατεύοντας όσο ψήνονταν, τα έκοψα σε μικρά κομματάκια. Σε άλλο πιάτο, τα απέσυρα κι αυτά.  

Ψιλοέκοψα λάχανο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Έκοψα μερικά καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια. Άνοιξα μιά κονσέρβα καλαμπόκι, το σούρωσα και το ξέπλυνα. 
Έβαλα στο βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, έριξα μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι, το λάχανο, τα καρότα και τέλος το καλαμπόκι, ανακατεύοντας συνέχεια.
Αλατοπιπέρωσα **.
Τα λαχανικά, πρέπει να σωταριστούν λίγο, όχι να βράσουν και να παραμαλακώσουν.

Ήρθε η ώρα της σόγια σως.
Την ρίχνουμε, όπως όταν βάζουμε λίγο κρασάκι στο φαγητό.
Προσθέτουμε και το κρέας κι ανακατεύουμε απαλά και συνέχεια, ως να πάει παντού η σόγια.

Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα Noodles και τ αφίνουμε να βράσουν περίπου 3'. Προσέχουμε  να μην λιώσουν.
Σουρώνουμε τα  Noodles κάτω απ' τη βρύση και ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό.
Τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και το κρέας, προσθέτουμε και τα αυγά που είχαμε στην άκρη κι ανακατεύουμε καλά, με απαλές κινήσεις.
Είναι σημαντικό, γι αυτό το φαγητό, το πολύ καλό ανακάτεμα.


Σερβίρουμε μόλις το βγάλουμε απ' τη φωτιά.





* φυσικά, δεν χρειάζεται να έχουμε περίσσευμα, γιά να φτιάξουμε αυτό το φαγητό!
ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, γιά να το φτιάξουμε με άψητο κρέας, μόνο κοτόπουλο ή μόνο μοσχάρι.

** προσέχουμε το αλάτι !
είμαστε συγκρατημένοι, γιατί πέφτει μέσα η σόγια σως  και μπορεί το φαγητό να γίνει πολύ αλμυρό.




αν το φτιάξετε,
σας εύχομαι καλήν επιτυχία !











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου