Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

τονοσαλάτα


tuna fish salad

- ο τίτλος αγγλιστί διότι την συνταγή, μου εδίδαξε (προ εικοσιπενταετίας) 
φίλη Αμερικανίδα -

photos
ερασι τέχνης




σε κατσαρόλα με βραστό νερό βράζω πατάτες.
σε άλλη κατσαρόλα βράζω αρακά,
σε άλλη καλαμπόκι.
βράζω επίσης μερικά σφιχτά αυγά.



όταν βράσουν, σουρώνω να στραγγίξουν καλά,
κατόπιν σε βαθύ σκεύος ανακατεύω τον αρακά με το καλαμπόκι,




ρίχνω κατόπιν τις πατάτες, τα σφιχτά αυγά κομμένα σε κομματάκια, λίγη κάππαρη ή και αγγουράκια τουρσί
και τέλος τον τόνο, τεμαχισμένο.

ανακατεύουμε καλά.

την τονοσαλάτα μπορούμε να την αρτίσουμε με λαδόξυδο
ή 

την στρώνουμε σε πιατελίτσα,
σκορπάμε από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό 
και...
είναι έτοιμη !





(η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από το πόσους θα ταϊσουμε με την τονοσαλάτα...
χρειάζεται μιά προσοχή, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει μιάν ισορροπία.
να υπολογίσουμε ότι οι πατάτες, ο αρακάς, το καλαμπόκι και τα αυγά θα αυξήσουν αρκετά το πιάτο, ώστε πρέπει να βάλουμε τον ανάλογο τόνο, γιά να "φαίνεται" το ψάρι... )


καλήν επιτυχία
σας εύχομαι ! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου