Μαροκινό Κέϊκ
με μπανάνες και καρύδια
photos
ερασι τέχνης
θα χρειαστούμε :
3 μεγάλες, ώριμες μπανάνες
2 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλυτζάνι λάδι * (η συνταγή λέει σπορέλαιο - εγώ έβαλα 1/4 σπορέλαιο, 1/4 ελαιόλαδο)
1 φλυτζάνι κομμένα καρύδια
1 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης * (βρώμη, που φτιάχνουμε το κουάκερ)
1 φλυτζάνι αλεύρι * (έβαλα αλεύρι που φουσκώνει)
Πρώτα, λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πηρούνι και τις αφίνουμε να περιμένουν στην άκρη.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε σταδιακά την μαγιά, την σόδα, το αλάτι και το λάδι χτυπώντας διαρκώς.
Προσθέτουμε την βρώμη και το αλεύρι και χτυπάμε γιά δυό λεπτά.
Ρίχνουμε στο μείγμα τις λυωμένες μπανάνες και χτυπάμε ακόμα γιά 1 λεπτό.
Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια.
Ντύνουμε με λαδόκολλα την φόρμα του κέϊκ,
ρίχνουμε μέσα τον χυλό
και ψήνουμε όπως τα περισσότερα κέϊκ, στους 180' ή 200' (αναλόγως τον φούρνο)
περίπου γιά 50' - ως να βυθίσουμε ένα μαχαίρι και να βγει εντελώς καθαρό.
Το αφίνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα , ραντίζοντας με ζάχαρη άχνη.
- Η συνταγή είναι χωρίς ζάχαρη άχνη. Αν το θέλετε γιά ψωμί, να μην βάλετε. Αν το φτιάξετε γιά γλυκό κέϊκ, το χρειάζεται...-
είναι απλό,
σώζουμε τις μπανάνες που μας έχουν ωριμάσει,
ταιριάζουν τα υλικά μεταξύ τους, φουσκώνει και γίνεται ένα αφράτο κέϊκ.
να είναι καλό
ό, τι φτιάχνετε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου