Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

ζυμαρικά με μπρόκολο και κρέμα τυριού


μπρόκολο με ζυμαρικό και τυρί κρέμα
 photos
ερασι τέχνης

* σε αυτήν την συνταγή, μου φαίνεται καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε γιά ζυμαρικό πένες ή κοχύλια ή ριγκατόνι, πάστα δηλαδή που να μπορεί μέσα της να εισχωρήσει η κρέμα τυριού.

πρώτα πλένουμε το μπρόκολο και το βάζουμε ελάχιστα να βράσει σε άφθονο, αλατισμένο νερό.


όταν το σουρώσουμε και κρυώσει λίγο, το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.




ψιλοκόβουμε μέσα στο μπρόκολο μιά σκελίδα σκόρδο (αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και περισσότερο σκόρδο...)







βράζουμε την πάστα μας,
την σουρώνουμε όχι εντελώς (να μείνει δηλαδή ελάχιστο από το νεράκι της μέσα στην κατσαρόλα)
ρίχνουμε μέσα στην πάστα ένα κουτάκι τυρί κρέμα philadelphia (ή, αν θέλουμε άλλο μαλακό τυρί - κρέμα)
ανακατεύουμε καλά, να τραβήξουν τα ζυμαρικά την κρέμα τυριού,
ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο με το σκόρδο
και τριμμένο τυρί, παρμεζάνα ή πεκορίνο (πεκορίνο υπάρχει και Αμφιλοχίας)




 σερβίρουμε αμέσως, τρίβοντας στο πιάτο τυράκι και φρέσκο πιπέρι.


καλήν επιτυχία
σας εύχομαι !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου