Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

γαύρος παστός

.
γαύρος παστός
.
.
κάθε πράμα στον καιρό του

κι ο κολλιός τον Αύγουστο


- κι ο γαύρος επίσης !...

.
photos
Ερασι τέχνης
.

.

.
τον γαύρο τον καθαρίζουμε και συγχρόνως τον φιλετάρουμε.
πιάνουμε δηλαδή το κεφαλάκι του απ' το σβέρκο.
τραβώντας το προς τα μπρος φεύγουν συγχρόνως και τα εντόσθια.
έτσι, με το δάχτυλό μας τον ανοίγουμε στα δυό και του αφαιρούμε την ψαροκοκκαλιά.
μένει το φιλέτο.
.
μετά τον πλένουμε καλά μέσα σε τρυπητό.
.
έχουμε δίπλα μας αλάτι, ξύδι κι αν θέλουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο (το συνιστώ)
.
σε γυάλινο σκεύος ή σε βάζο
στρώνουμε εναλλάξ σε στρώσεις τον γαύρο, το αλάτι και το ξύδι.
πολλοί βάζουν ανάμεσα και ψιλοκομμένο μαϊδανό.
.
αφού το στρώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.
ψήνεται στο ξύδι με το αλάτι και είναι έτοιμο γιά κατανάλωση έπειτα από 2 - 3 ώρες...
.
τρώγεται ως μεζές με ουζάκι ή συμπλήρωμα με όσπρια, φακές, φασόλια κ.τ.λ.
.





.
.
.
.
.
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου