Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

μανιτάρια !

.
μανιτάρια με κρέμα
.
champignons à la crème
.
.
.
.
έχω κρατήσει από τη μητέρα της μητέρας μου ένα φθαρμένο Larousse illustré, έκδοση του 1939.
παιδάκι σαν ήμουνα, μου άρεσε να κοιτάζω αυτές εδώ τις ζωγραφιές, ολοσέλιδες, αυτές με τα διαφόρω λογιώ, χρωματιστά μανιτάρια
.
.

.
μεγαλώνοντας, ανακάλυψα φυσικά την εξαιρετική γεύση, κι άρχισα να τα μαγειρεύω
.
η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή, με λίγα υλικά, που έχουμε στο σπίτι... αγοράζουμε φυσικά τα μανιτάρια...
.
παίρνω ένα κουτί φρέσκα μανιτάρια, κόβω λίγο από κάτω τα κοτσανάκια τους, χοντροκόβω τα μανιτάρια, τα πλένω και τα ρίχνω σε ένα μεγάλο τηγάνι.
.
κόβω μέσα ένα ξερό κρεμμύδι σε φετάκια, μιά ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, αν θέλω και μία μικρούτσικη φρέσκια ντομάτα σε κομματάκια
και γυρίζω με κουτάλι, σε μέτρια φωτιά γιά μερικά λεπτά, ως να πιούν εντελώς τα υγρά τους.
.

.
όταν το σκεύος δεν έχει πιά νερά, ρίχνω μέσα λίγο ελαιόλαδο και γυρίζω.
.
σβύνω με ουίσκυ και κρασάκι,
παίρνει μία βράση,
ρίχνω μέσα μία κρέμα γάλακτος,
αλατοπιπερώνω.
.
.
το αφίνω δυό τρία λεπτά να βράσει, να δέσει λίγο η κρέμα
και σβύνω τη φωτιά.
.
ραντίζω από πάνω ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊδανό
και σερβίρω (μπορώ να σερβίρω και με το τηγάνι)
.
.
.
.
χαιρετώ σας !
.
.
.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το βιβλιαράκι το ζήλεψα φιλενάδα!!
    Καλή τσικνοπέμπτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @
    να είναι καλά, όλοι οι άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή