Ρακόμελο !
photo ερασι τέχνης
.Ένα μεγάλο μπρίκι ρακί (αν έχουμε σπιτικό, καλύτερα)
Δυό μεγάλες κουταλιές της σούπας μέλι
5-6 γαρυφαλλάκια
1 ξύλο κανέλα
Τα βάζω μαζί, ίσα να πάρουν μόνο μιά βράση.
Κατεβάζω, αφίνω να κρυώσει, σερβίρω ζεστό σε ρακοπότηρα ή το βάζω σε μπουκάλι.
..
"(στην Κρήτη) πρέπει να ξέρεις ότι συχνά πίνουμε το ρακόμελο όταν είμαστε κρυωμένοι. έχει θεραπευτικές ιδιότητες, τα καθαρίζει όλα.
καλός μεζές είναι χλωρά κουκιά και αγκινάρες φρέσκιες που τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τις ποτίζουμε με πολύ λεμόνι και αλάτι.
απαραίτητη η συνοδεία της μικρής ελιάς από όπου παράγουμε το παρθένο ελαιόλαδο.
πάντα μια μπουκάλα νερό στο τραπέζι."
στον Κωστάκη μου, στη Μαρία μου
και στους αγαπημένους μου φίλους
στην Κρήτη !
.
.
αυτή τη συνταγή δημοσίευσα στο διαδίκτυο, τον Οκτώβρη του 2006
.
.
.
.
.
και στους αγαπημένους μου φίλους
στην Κρήτη !
.
.
αυτή τη συνταγή δημοσίευσα στο διαδίκτυο, τον Οκτώβρη του 2006
.
.
.
.
.
Αυτό στα μέρη μου το λένε "ποτζι" κι είναι μεγάλο γιατρικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
@
ΑπάντησηΔιαγραφήε, επειδή είναι γιατρικό
το προτιμούμε !
:)