Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

πίτσα


πίτσα σπιτική !
photos
ερασι τέχνης


1η ζύμη :

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 κύβος φρέσκια μαγιά
ένας κόμπος ζάχαρη

διαλύω την μαγιά στο χλιαρό γάλα, με την ζάχαρη.

προσθέτω 1/2 ποτήρι λάδι, μιά πρέζα αλάτι και 1 αυγό.

αλεύρι όσο πάρει, γιά να γίνει μιά ζύμη μαλακή.

ζυμώνω και την αφίνω 30' σκεπασμένη, να φουσκώσει λίγο.

- με αυτήν την ζύμη, βγαίνουν 2 ταψάκια πίτσα - 
(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την μισή ζύμη και να βάλουμε την υπόλοιπη στην κατάψυξη, γιά άλλη φορά)



2η ζύμη :

σε 1/2 κιλό αλεύρι ανακατεύω 1 φακελλάκι ξηρή μαγιά, μιά πρέζα ζάχαρη, 1 φλυτζανάκι του ελ. καφέ ελαιόλαδο, μιά πρέζα αλάτι και σιγά - σιγά προσθέτω χλιαρό νερό και ζυμώνω, ως να γίνει μιά ζύμη μαλακή.

την αφίνω σκεπασμένη λίγην ώρα, να σταθεί.


μικρό μυστικό :
όταν ανοίγετε το ζυμάρι γιά να το στρώσετε στο ταψί, ραντίστε τον πάγκο σας όχι με αλεύρι, αλλά με ψιλό σιμιγδάλι ! δοκιμάστε να ανοίξετε αυτό το φύλλο με λεπτό σιμιγδάλι.
ταιριάζει πολύ στο ζυμάρι της πίτσας και θαρρώ ότι βελτιώνει πολύ το τελικό αποτέλεσμα !



όταν στρώσουμε τη ζύμη στο ταψί, μπορούμε να προσθέσουμε επάνω τα υλικά που μας αρέσουν.
θεωρώ όμως απαραίτητο, να βάλουμε τουλάχιστον πρώτα μιά στρώση σάλτσα ντομάτας και τυρί, και κατόπιν αν θέλουμε κάτι άλλο...  ψιλοκομμένες πιπεριές, μπέϊκον, ζαμπόν, φέτα, ελιές, μανιτάρια, κρεμμύδι κ.τ.λ.
τελειώνουμε με ρίγανη ή λίγο ψιλοκομμένο φασκόμηλο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο, ως να ροδίσει η ζύμη.


     Deliziosa !















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου