τα έριξα στην κατσαρόλα με 3,5 ίδια ποτήρια ζάχαρη και 1/2 ποτήρι νερό. έτριψα μέσα τον φλοιό από λεμόνι ακέρωτο και το έβρασα σιγά - σιγά, περίπου γιά 1/2 ώρα, ως να δέσει η μαρμελάδα.
τα τελευταία λεπτά έριξα μέσα τον χυμό από 1 λεμόνι και προς το τέλος λίγο grand marnier**.
στο μεταξύ, αποστείρωσα στον φούρνο μερικά βαζάκια
κι όταν κατέβασα την μαρμελάδα την έριξα στα καυτά βάζα, έκλεισα καλά, γύρισα ανάποδα και τα άφισα έτσι όλη μέρα, ως να κρυώσουν εντελώς.
έγινε μιά καλή, φρουτένια μαρμελάδα, γευστική και μυρωδάτη.
*ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο,
με ευλογημένο κλίμα και καρπούς !
συζητώντας με την Χατούνα, που έχει έρθει από μεγάλη, κρύα χώρα, μου έλεγε ότι τους καρπούς που παράγουν τα δέντρα τους το καλοκαίρι, τους φτιάχνουν υποχρεωτικά μαρμελάδες, κομπόστες και τουρσιά, γιά να τα συντηρήσουν και γιά να έχουν καρπούς και τον χειμώνα !...
**αντ' αυτού, θα μπορούσαμε να βάλουμε οποιοδήποτε φρουτένιο λικέρ ή να βράσουμε μέσα στα φρούτα κι ένα ξυλάκι κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου