Σουπιές με Σπανάκι γιά την Καθαρά Δευτέρα
photos
ερασι τέχνης
θα χρειαστούμε :
1 κ. σουπιές καθαρισμένες, κομμένες μικρά κομμάτια και στραγγισμένες
1 κ. τρυφερά σπανάκια, καθαρισμένα, πλυμένα
διάφορα άλλα χόρτα μυρωδικά, όπως π.χ. λάπατα , μυρώνια, καυκαλήθρες, παπαρούνες, άνιθο.
φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
ντομάτα χυμό
αλατοπίπερο
ψιλοκόβω στην κατσαρόλα το ξερό κρεμμύδι, ρίχνω μέσα και τις σουπιές κομμένες κι ανακατεύω λίγο, να πιούν το νερό τους.
στο μεταξύ, ψιλοκόβω μέσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα γυρίζω μαζί.
μόλις πιούν το νερό τους ρίχνω στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και τα ανακατεύω πάλι γιά 2-3 λεπτά.
σβύνω με κρασί, αλατοπιπερώνω, ρίχνω τον χυμό ντομάτας, μιά πρέζα ζάχαρη, σκεπάζω το φαγητό, χαμηλώνω τη φωτιά και το αφίνω 20 - 25 λεπτά, ως να μαλακώσει η σουπιά.
όταν η σουπιά είναι έτοιμη, ρίχνω μέσα σιγά - σιγά τα σπανάκια ανακατεύοντας κι έπειτα τα μυρωδικά χόρτα.
επίσης αφίνουν υγρά, γι αυτό δεν βάζουμε άλλο υγρό στο φαγητό μας.
έτοιμο το παραδοσιακό, νηστήσιμο φαγάκι της Καθαράς Δευτέρας.
Καλή Σαρακοστή
σε όλους !
Καλή Σαρακοστή με Υγεία!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είστε καλά, Ξανθούλα μου !
Καλή Σαρακοστή σας εύχομαι !
Σε φιλώ