Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Μοσχοχτάποδα κοκκινιστά

Μοσχοχτάποδα κοκκινιστά

photos
ερασι τέχνης



Θα χρειαστούμε :

μοσχοχτάποδα
μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια με το πράσινο φύλλωμά τους 
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
λίγο ούζο ή τσίπουρο ή κρασί
χυμό ντομάτας
μιά πρέζα ζάχαρη
αλατοπίπερο


σε κατσαρόλα κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα κλωνάκια τους
και το ξερό κρεμμύδι





έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά τα μοσχοχτάποδα




τα βάζουμε να πιούν τα νερά τους μαζί με τα κρεμμύδια

κατόπιν ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και τα γυρίζουμε λίγο
ψιλοκόβουμε μέσα και το σκόρδο
σβήνουμε με ούζο, με τσίπουρο ή με κρασάκι
ρίχνουμε πιπέρι κι ελάχιστο αλατάκι





προσθέτουμε τη ντομάτα, μιά μικρή πρέζα ζάχαρη
κι αφίνουμε σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά, ως να βράσουν σιγά σιγά τα χταποδάκια και να χυλώσει η σάλτσα 



σερβίρουμε μόνα τους σαν μεζέ
ή
ως φαγητό, συνοδεύουμε με ρύζι ή με μακαρονάδα



καλό
σε ό, τι κάνετε !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου